02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1696  |   0  
Пиле Цзя ли дзи дин
Продукти:

• 500 г пилешки гърди
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. нишесте
• 2 белтъка
• 2 с.л. вино
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. къри
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на малки кубчета, заливаме с виното и разбъркваме. След десетина минути добавяме белтъците, разбити с нишестето. Разбъркваме, така че месото да се покрие със сместа.

Сгорещяваме мазнината на силен огън и пържим месото до светлокафяво. Отново загряваме тигана и прибавяме към останалата мазнина бульона, виното, в което сме киснали месото, солта, захарта и кърито.

Оставяме сместа да ври 2-3 мин и, ако е необходимо, сгъстяваме с малко нишесте. Накрая връщаме месото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
16.07.2012 г. / Екатерина Йосифова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020