Продукти:
• 500 г пилешки гърди
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. нишесте
• 2 белтъка
• 2 с.л. вино
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на малки кубчета, заливаме с виното и разбъркваме. След десетина минути добавяме белтъците, разбити с нишестето. Разбъркваме, така че месото да се покрие със сместа.
Сгорещяваме мазнината на силен огън и пържим месото до светлокафяво. Отново загряваме тигана и прибавяме към останалата мазнина бульона, виното, в което сме киснали месото, солта, захарта и кърито.
Оставяме сместа да ври 2-3 мин и, ако е необходимо, сгъстяваме с малко нишесте. Накрая връщаме месото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...