Кулинарни рецепти » Акътма

 Акътма
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г сварено пилешко месо
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От млякото, яйцата, брашното и солта разбиваме гладка еднородна каша, като гъста боза. С черпак сипваме по малко от сместа върху нагорещен и намазан с мазнина сач /или тиган/ и разстиламе сместа по цялата повърхност.

Запичаме леко кътмите от двете страни и ги нареждаме една върху друга, за да не засъхнат. След като ги изпечем, навиваме ги на руло и ги нарязваме на кръгчета, които нареждаме плътно едно до друго в намаслена тавичка.

Отгоре разстиламе свареното и накъсано пилешко месо и заливаме с 1 ч.ч. бульон. Поръсваме с настъргания кашкавал и с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието хване розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало