Кулинарни рецепти » Акътма

 Акътма
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г сварено пилешко месо
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От млякото, яйцата, брашното и солта разбиваме гладка еднородна каша, като гъста боза. С черпак сипваме по малко от сместа върху нагорещен и намазан с мазнина сач /или тиган/ и разстиламе сместа по цялата повърхност.

Запичаме леко кътмите от двете страни и ги нареждаме една върху друга, за да не засъхнат. След като ги изпечем, навиваме ги на руло и ги нарязваме на кръгчета, които нареждаме плътно едно до друго в намаслена тавичка.

Отгоре разстиламе свареното и накъсано пилешко месо и заливаме с 1 ч.ч. бульон. Поръсваме с настъргания кашкавал и с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието хване розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало