Кулинарни рецепти » Акътма

 Акътма
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г сварено пилешко месо
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От млякото, яйцата, брашното и солта разбиваме гладка еднородна каша, като гъста боза. С черпак сипваме по малко от сместа върху нагорещен и намазан с мазнина сач /или тиган/ и разстиламе сместа по цялата повърхност.

Запичаме леко кътмите от двете страни и ги нареждаме една върху друга, за да не засъхнат. След като ги изпечем, навиваме ги на руло и ги нарязваме на кръгчета, които нареждаме плътно едно до друго в намаслена тавичка.

Отгоре разстиламе свареното и накъсано пилешко месо и заливаме с 1 ч.ч. бульон. Поръсваме с настъргания кашкавал и с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието хване розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало