Кулинарни рецепти » Шаран с винен сос

 Шаран с винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 30 г краве масло
• черен пипер, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, поръсваме с лимонов сок и оставяме да престоят 30 мин. После ги овалваме в брашното и пържим в сгорещеното олио.

Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Щом пожълтее, наливаме виното и подправяме с черен пипер и сол. Когато сосът заври, прибавяме маслото, разбъркваме, за да се разтопи, и заливаме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало