Кулинарни рецепти » Панирани миди

 Панирани миди

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 кг миди с черупките
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 дафинови листа
• 4-5 зърна черен пипер
• 200 мл олио
• сол

За панировката:

• 1 ч.ч. бира, 1/2 ч.ч. вода
• 4 с.л. брашно
• 2 яйца

Начин на приготвяне:

В голям съд с вода слагаме виното, черният пипер, дафиновите листа и солта. Кипваме на огъня и слагаме мидите, както са с черупките. Варим 7-8 мин.

Разбъркваме продуктите за панировката, докато получим хомогенна смес. Изваждаме ядките от сварените миди и ги потапяме в приготвената паста. Пържим ги в сгорещено олио, което трябва да ги покрива.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало