Кулинарни рецепти » Макарони болонезе

 Макарони болонезе

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 150 г свинско или телешко месо
· 50 г сланина
· 1 с.л. краве масло
· 1 средно голяма глава лук
· 2 с.л. настърган морков
· 2 с.л. настъргана целина
· 1/2 ч.л. брашно
· 2 ч.ч. месен бульон
· 1 к.ч. сметана
· 150 г настърган кашкавал
· черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, а лука и сланината нарязваме на дребно. Запържваме ги в сгорещеното масло заедно с настърганите целина и моркови.

Когато продуктите омекнат, поръсваме брашното, заливаме с бульона, подправяме с индийско орехче и черен пипер, посоляваме и задушаваме на тих огън. Накрая прибавяме сметаната. /По желание можем да прибавим и ситно нарязани задушени гъби и пилешки дробчета./

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги разпределяме в чинии за сервиране. Отгоре заливаме с приготвения сос и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало