Кулинарни рецепти » Баница за мезе

 Баница за мезе

Продукти:

• 1 пакет кори за баница
• половин стъклена бутилка газирана вода

За плънката:

• 1 малко пиле или 200-300 г пилешко филе (предварително сварени)
• 1 връзка зелен лук (само бялата част)
• 1 ч. ч. мариновани гъби
• 1 к. ч. олио
• 1 щипка риган (босилек или чубрица)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В мазнината задушаваме ситно нарязания лук до омекване, добавяме нарязаните пилешко месо и гъби, овкусяваме. Оставяме да изстине.

Намасляваме тава и редим през 2-3 кори плънката, като накрая завършваме с кора. С остър нож нарязваме на неголеми ромбоиди.

Газираната вода сипваме в тигана, в който сме приготвяли плънката, за да оберем останалото и заливаме баницата. Оставяме я да постои 10-15 минути и печем 30-40 минути в силно загрята фурна.

Автор: Таня Стоянова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало