Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 100 г шоколад
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Препичаме брашното до златисто.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата. Прибавяме препеченото брашно, счуканите орехови ядки и настъргания шоколад. Бъркаме върху огъня, докато сместа се сгъсти.
Сваляме я и докато е още гореща, но можем да търпим с ръцете, оформяме от нея малки топчета, които овалваме в кристалната захар.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...