Кулинарни рецепти » Марселини

 Марселини

Продукти:

• 100 г шоколад
• 40 г краве масло
• 1 с.л. прецедено силно кафе
• 50 г бадеми
• 1 белтък
• захар на пясък
• какао на прах

Начин на приготвяне:

Стопяваме шоколада на водна баня и прибавяме маслото. Бъркаме, докато се получи еднородна смес.

Прибавяме кафето, изчистените от кафявата кожица и нарязани ситно бадеми и накрая разбития на сняг белтък. Отново разбъркваме сместа добре и я оставяме да "почива" най-малко 3 часа.

Поръсваме дъската за точене със захар на пясък, слагаме полученото тесто и го разточваме на кора с дебелина 1 пръст. След това я нарязваме на квадрати със страна 2 см.

Поръсваме дланта си със захар и овалваме топчета, които потапяме от всички страни в какао на прах. Нареждаме марселините в подходящ съд да съхнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало