02.12.2020 година
1564339898.swf
Д
есерти » Кремове и мусове
  1614  |   0  
Крем от тиква с череши
Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г тиква – кестенка
• 400 г компот от червени череши
• 60 г царевично брашно
• 50 г захар
• 100 г сметана
• 150 мл прясно мляко
• 100 мл сироп от ягоди
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парчета. Слагаме я в съд с малко вода и я варим, заедно с част от захарта. Когато поомекне, добавяме изчистените от костилките череши, наливаме малко от ягодовия сироп и доваряваме.

Сваряваме в отделен съд прясното мляко и го сгъстяваме с царевичното брашно. След като изстине, го смесваме с варената тиква и черешите. Разбъркваме, докато се получи еднообразна смес.

Разбиваме сметаната с останалата захар и ванилията и ги смесваме при непрекъснато бъркане с млякото и тиквата.

Разпределяме готовия крем в десертни чаши и отгоре заливаме с останалия ягодов сироп.
04.12.2010 г. / София Ковачева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020