Продукти:
• 5 средно големи дюли
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели дюли, измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги в дълбок съд заедно със семената и заливаме с вода, колкото да се покрият.
Варим, докато омекнат добре, след което почистваме от семенната част и пасираме. Прибавяме захарта и продължаваме да варим на тих огън, докато получим гъста каша, която се отделя от стените на съда.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена със захар плоска тавичка. Разстиламе на слой с дебелина 1-2 см и оставяме да се суши 3-4 дни.
Нарязваме така приготвения блат на формички, които овалваме в кристална захар и подреждаме в кутия.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...