Продукти: (за 5 порции)
• 1,2 кг дребна риба
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки колелца, които нареждаме в пръстен съд заедно с нарязаните скилидки чесън, бахара, черния пипер и дафиновия лист.
Върху тях нареждаме рибата, на която сме махнали главите. Посоляваме, поръсваме с галетата и заливаме с олиото. Захлупваме и печем в умерена фурна.
Върху готовия гювеч изстискваме лимона. Поднасяме ястието съвсем студено.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...