Кулинарни рецепти » Рибен гювеч

 Рибен гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 1,2 кг дребна риба
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки колелца, които нареждаме в пръстен съд заедно с нарязаните скилидки чесън, бахара, черния пипер и дафиновия лист.

Върху тях нареждаме рибата, на която сме махнали главите. Посоляваме, поръсваме с галетата и заливаме с олиото. Захлупваме и печем в умерена фурна.

Върху готовия гювеч изстискваме лимона. Поднасяме ястието съвсем студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало