Кулинарни рецепти » Рибен пирог

 Рибен пирог

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г картофи
• 30 г маргарин
• 375 мл прясно мляко
• 375 г пушена риба
• 250 г прясна морска риба
• 1 дафинов лист
• 1 щипка индийско орехче
• 6 зърна черен пипер
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г мек кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме обелените картофи, нарязани на филийки, пасираме и ги объркваме с маргарина и 3 с.л. топло прясно мляко.

Възвираме останалото мляко с дафиновия лист, черния пипер и индийското орехче и слагаме почистената и нарязана на парчета прясна и пушена риба. Варим на бавен котлон 2-3 мин., сваляме от котлона, покриваме с капак и оставяме рибата да изстине. Обезкостяваме и я наситняваме.

Прибавяме магданоза и наситнените яйца. Подправяме със сол и черен пипер. Разстиламе рибената смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с пюрето, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 25 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало