09.05.2021 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  1863  |   0  
Рибен пирог
Продукти: (за 4 порции)

• 750 г картофи
• 30 г маргарин
• 375 мл прясно мляко
• 375 г пушена риба
• 250 г прясна морска риба
• 1 дафинов лист
• 1 щипка индийско орехче
• 6 зърна черен пипер
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г мек кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме обелените картофи, нарязани на филийки, пасираме и ги объркваме с маргарина и 3 с.л. топло прясно мляко.

Възвираме останалото мляко с дафиновия лист, черния пипер и индийското орехче и слагаме почистената и нарязана на парчета прясна и пушена риба. Варим на бавен котлон 2-3 мин., сваляме от котлона, покриваме с капак и оставяме рибата да изстине. Обезкостяваме и я наситняваме.

Прибавяме магданоза и наситнените яйца. Подправяме със сол и черен пипер. Разстиламе рибената смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с пюрето, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 25 мин на 200°С.
09.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021