Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Агнешка кавърма

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 4-5 глави лук • 1 пакетче краве масло • 4-5 домата • 1 ч.л. червен пипер • 10-12 зърна черен пипер • 3-4 зърна бахар • 2 люти чушлета • сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме агнешкото месо, почистваме ...

Агнешка казъртма по тракийски

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г агнешко месо • 2 големи глави лук • 1 непълна к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 непълна ч.ч. кисело мляко • 3-4 зърна бахар • ким,сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го задушаваме в сгорещената маз...

Агнешка капама

Продукти: (за 4 порции) • 800 г по-тлъсто агнешко месо • 2 връзки зелен лук • 2 връзки зелен чесън • 1,5 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 с.л. червен пипер • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го слагам...

Агнешка каша

Продукти: (за 4 порции) • 700 г агнешко месо от бута • 1 к.ч. олио • 5 с.л. брашно • 30 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • 6 счукани скилидки чесън • черен пипер, магданоз • оцет, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото и го сваряваме в подсолен...

Агнешка плешка, пълнена с лук

Продукти: • 1 агнешка плешка • 2 жълтъка • 1 с.л. брашно • 1 филия сух бял хляб • 2-3 моркова • 10-15 главички лук • 1 к.ч. олио • черен и червен пипер • магданоз, захар, сол Начин на приготвяне: Почистваме агнешката плешка, измиваме я и внимателно...

Агнешка яхния

Продукти: (за 4 порции) • 700 г агнешко месо • 1 к.ч. олио • 1 връзка зелен лук • 1 с.л. брашно • 2 домата • 2 моркова • 1 малка глава целина • 100 г гъби • 1 буркан стерилизиран грах • 20 малки главички лук • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, магданоз...

Агнешка яхния с пресни картофи

Продукти: • 1 кг агнешко месо • 3-4 стръка зелен лук • 1 кг малки пресни картофчета • 1 с.л. брашно • 3/4 ч.ч. олио • 1 с.л. вегета • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. ситно нарязан копър • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Наря...

Агнешка яхния с тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 600 г агнешко месо • 1 к.ч. олио • 1 връзка пресен лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 300 г тиквички • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен • сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме ме...

Агнешки кебап с вино

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 1 връзка зелен лук • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на по-едри кубчета и го запъ...

Агнешки котлети с домати

Продукти: • 8 агнешки котлета • 2-3 с. л. олио • 1 глава лук • 1 с. л. брашно • 2 ч. л. доматено пюре • половин буркан стерилизирани домати • 1 ч. ч. вода • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Натриваме котлетчетата с черен пипер и сол, и ги запърж...

Агнешки крачка на разсол

Продукти: (за 5 порции) • 10 агнешки краченца • 1/2 к.ч. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и добре измиваме крачката. Слагаме ги в тенджера и ги заливаме със студена вода, колкото да се покрият. Зах...

Агнешки крачка с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 8 агнешки крачка • 2 кофички кисело мляко • 60 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Варим крачката в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Изваждаме ги, обираме месото и го връщаме...

Агнешки пържолки с маринована целина

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешки пържолки • 1 голяма глава целина • 1 к.ч. зехтин • 1 к.ч. винен оцет • 2 с.л. стафиди • 12 пълнени маслини • 2 скилидки чесън • 1 глава лук • 100 г краве масло • сокът от 1 лимон • черен пипер, сол Начин на при...

Агнешко /телешко/ със сос от копър

Продукти: (за 4 порции) • 600 г агнешко или телешко месо от плешката • 30 г краве масло • 2 с.л. брашно • 1 жълтък • копър, оцет, захар • месен бульон • няколко зрънца черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме месото, което сме измили добре, със вр...

Агнешко бутче с пъстра плънка

Продукти: (за 4 порции) • 1 агнешко бутче • 300 г кайма /смес/ • 100 г пушена сланина • 2 твърдо сварени яйца • 1 к.ч. мазнина • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме ...

Агнешко бутче, задушено с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 1 по-тлъсто агнешко бутче • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. бяло вино • 250 г гъби • 10-15 зърна черен пипер • 1 с.л. доматено пюре • сол Начин на приготвяне: Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в маз...

Агнешко горски гювеч

Продукти: (за 4 порции) • 750 г агнешко месо /овнешко или телешко/ • 100 г краве масло • 150 г лук • 300 г домати • 250 г пресни гъби • 200 г чушки • 2 люти чушлета • 60 г ориз • 1 глава чесън • 2 стръкчета чубрица • копър, магданоз, сол Начин на при...

Агнешко магданозлия

Продукти: • 1 кг агнешко месо • 2-3 връзки магданоз • 5-6 стръка пресен лук • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 4-5 лимонени резенчета • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на по...

Агнешко месо с жълтъци

Продукти: (за 4 порции) • 600 г агнешко месо • 2 ч.ч. вода • 2 моркова • 1 парче целина • 1 глава лук • 2 с.л. брашно • 2 с.л. олио • сок от 1 лимон • 2 жълтъка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на едри парчета, прибавяме си...

Агнешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции) • 750 г агнешко месо • 2 глави лук • 1 морков • 500 г чушки • 5 домата • 1 к.ч. мазнина • 1 ч.л. червен пипер • магданоз,сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в олиото. Посоляваме и прибавяме ситн...

Агнешко по манастирски

Продукти: (за 2-3 порции) • 600 г агнешко месо • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. олио • 1 жълтък • 1 ч.л. лимонов сок • 1/2 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер и сол. ...

Агнешко по пиротски

Продукти: (за 4 порции) • 1 агнешка плешка • 200 г сурова наденица • 2 глави лук • 150 г малки лукчета /арпаджик/ • 100 г пушени гърди • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. червено вино • 3 картофа • 1 връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвян...

Агнешко по цариградски

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • половин пакетче масло • 1 непълна к.ч. олио • 3 глави лук • 3-4 скилидки чесън • магданоз, канела • смлян карамфил, кимион • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме месото и го нарязваме на парче...

Агнешко рагу със зеленчуци и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 500 г обезкостено агнешко месо • 2 малки моркова • 1 парче бяла ряпа • 750 г картофи • 80 г краве масло • 1-2 ч.ч. месен или зеленчуков бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото н малки хапки и го запържва...

напред
Начало